ریزش مو در بانوان:

ریزش مو در بانوان مساله ای می باشد که همچنان در دست بررسی است، اما به نظر می رسد تأثیرات هورمونی در ریزش موی زنانه نسبت به طاسی و ریزش موی مردانه متفاوت باشد. از جمله دلایلی که باعث ریزش مو و کچلی در بانوان می شود و قابل درمان هستند عبارتند از:
بیماری های تیروئید، کمبود آهن، تب بالا، جراحی یا بیهوشی عمومی، رژیم های شدید، زایمان و یک سری پروسه های درمانی خاص .همچنین ناهنجاری های درماتولوژیک خاص جمجمه می تواند به صورت موقتی یا دائم باعث ریزش مو یا طاسی بشوند، مانند لوپوس، پلانوپیلاریس لیشن و آلوپسی آرئاتا.
به علت این که ریزش مو در زنان می تواند ناشی از بیماری های زمینه ای باشد، بهتر است زنان مبتلا به ریزش مویی که علت ریزش مو در آنها مشخص نیست، به یک درماتولوژیست مراجعه کنند.

ریزش مو در خانم ها

اكثر مردم روزانه بين 70 تا 150 تار موي سرشان را از دست مي دهند، كه عمدتا‎‏ً در حين شستشو، شانه زدن و يا بستن موي سر است.
بدن انسان برای حفظ سلامت موها و رویش موهای جدید نیازمند مقادیری از ویتامین ها، مواد معدنی، پروتئین و سایر مواد مغذی است و عدم توازن میزان این مواد در بدن موجر به افزایش ریزش مو و کاهش رویش موهای جدید می گردد. معمولاً كم شدن موي سر هنگامي است كه ريزش مو بيشتر از رويش مو باشد. كم مو شدن وقتي قابل توجه است كه حدود 40% از چگالي موي سر از دست رود.

مهم ترین دلایل ريزش مو:

مشکلات تیروئید

بارداری
عوارض جانبی برخی داروها

تغذیه نامناسب (رژیم غذایی نامتعادل)

صدمات جسمی (تصادف، جراحی، سوختگی شدید)

استرس

کمبود ویتامین ها و عناصر معدنی

عفونت
بیماری های خودایمنی (دیابت و لوپوس)

مراقبت نا مناسب مو (خشک کردن مو با سشوار، شانه زدن موی خیس)

آلوپسی

تست تایید ریزش مو:

برای تایید ریزش غیر طبیعی مو و بررسی شدت آن حدود 100-50 تار مو را با انگشتان گرفته ملایم بکشید. در حالت طبیعی 5-4 تار مو کنده می‌شود. اگر بیشتر کنده شود ریزش مو غیر طبیعی است.

راه های پیشگیری از ریزش مو:

می‌توانیم با رعایت نکات زیر پیشرفت ریزش مو را کند کنیم. کارهایی که برای پیشگیری از ریزش مو می‌توانیم انجام دهیم عبارتند از:

*رعایت نکات بهداشتی مو ، جلوگیری از چرب شدن زیاد مو ، شستشوی صحیح مو و استفاده از شامپوهای ملایم.

*برطرف کردن عوامل تشدید کننده ریزش مو مثل افسردگی و استرسهای روحی که تاثیر زیادی در ریزش مو دارند و یا کم خونی و …

*رعایت نکات تغذیه‌ای ، پرهیز از مصرف بی رویه نمک و شیرینی ، مصرف میوه‌جات و سبزیجات و پرهیز از رژیم غذایی سخت چاقی

روش های درمان ریزش مو:

درمان ریزش مو بر اساس علت آن صورت می گیرد در صورت وجود علل زمینه‌ای، باید برطرف شود. یکسری درمان کلی هم بصورت تجربی در همه موارد استفاده می‌شود از جمله قرص ویتامین E ، ویتامین ب- کمپلکس و قرصهای آهن و هماتینیک.

درمان طاسی مردانه

به صورت اختصاصی در مورد طاسی مردانه در حال حاضر محلول ماینوکسیدیل تنها درمان دارویی پذیرفته شده است.در مردانی که دارای نواحی کوچکی از ریزش موی ناکامل در ورتکس هستند، بهترین جواب را می‌دهد. اثر آن بر روی موی نواحی فرونتال و شقیقه هنوز شناخته نشده است. اثر آن به صورت کم کردن ریزش مو و حتی تحریک رویش موی جدید است. رشد مو 8 تا 12 ماه بعد واضح می‌گردد.محلول را باید بطور مداوم استفاده کرد تا رشد مو حفظ شود. از این دارو 1 سی‌سی (15 قطره) ‌از محلول 2 درصد روی ناحیه خشک مالیده می‌شود و تا یک ساعت نباید آن ناحیه خیس شود، ماساژ هم داده نشود. با قطع ماینوکسیدیل موهای جدید می‌ریزد.

درمان ریزش موی منطقه‌ای
از درمانهای مورد استفاده برای این نوع ریزش مو ، تزریق داخل ضایعه و یا تزریق وریدی استروئید ، آنترالن ، فتوکموتراپی ، آلرژنهای موضعی و ماینوکسیدیل است.

درمان تریکوتیلوماینا
برای درمان تریکوتیلوماینا درمان اختلالات روانی همراه و روان درمانی کمک کننده است و کلومیپرامین و فلوکستین به عنوان درمان دارویی در کنترل این رفتار موثر هستند.